Salade met geitenkaas

Ingrediënten

  • 100 g gemengde sla

  • 2 appels, in partjes

  • 40 g pijnboompitten, geroosterd

  • 4 geitenkaasjes, rond

  • 1 el rode wijnazijn

  • 1 kl graantjesmosterd

  • 2 kl honing

  • 3 el olijfolie

  • 2 kl tijm, fijngehakt

  • peper en zout

     

Bereiding

  • Maak de dressing met 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de honing en de mosterd. Kruid met de helft van de tijm, peper en zout.

  • Verdeel de sla, de appelpartjes en de pijnboompitten over vier borden.

  • Bestrijk de geitenkaasjes met de overige olijfolie en grill ze kort aan tot ze beginnen smelten. Verdeel ze over de salades.

  • Besprenkel de salade met de dressing en werk af met peper van de molen en de resterende tijm.

____